Ε Υ Α Ε Ρ Ο Ν

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6976 8222 39

MAIL: evaeron@yahoo.com

FACEBOOK: Ευάερον Ευάγγελος Ασλανίδης (Κλιματισμός Εξαερισμός)

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Οικονομία στο ρεύμα και κλιματισμός

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και οι υψηλές θερμοκρασίες "τρομοκρατούν" τόσο νέους όσο και ηλικιωμένους ανθρώπους, για τους οποίους η δημιουργία ενός δροσερού περιβάλλοντος είναι επιτακτική ανάγκη.

Θα συμφωνήσουμε απόλυτα. Σίγουρα η χρήση των κλιματιστικών που οι περισσότεροι έχουμε στα σπίτια μας θα μπορέσει να ρυθμίσει το εσωτερικό μικροκλίμα, όμως πρέπει και εμείς με τη σειρά μας να φροντίσουμε ώστε να τα "βοηθήσουμε" λίγο.

Κατ' αρχήν προσπαθούμε να προσφέρουμε φυσική σκιά στα σπίτια μας με δένδρα και φυτά. Σίγουρα υπάρχει ένας μικρός χώρος και στο πιο μικρό μπαλκονάκι ώστε να τοποθετήσουμε φυτά και δένδρύλια ώστε να δημιουργήσουμε έναν φυσικό φράκτη.

Χρησιμοποιούμε τέντες και πέργκολες για εξωτερική σκίαση. Επιπλέον χρωματιστές κουρτίνες θα δημιουργήσουν τεχνητή εσωτερική σκίαση και έτσι θα βοηθήσουν ώστε να μην μπει ζέστη τις ώρες με υψηλή θερμοκρασία.

Προχωρούμε σε μονώσεις ταράτσων και τοίχων.

Αερίζουμε τα σπίτια μας αφού πέσει ο ήλιος και νωρίς το πρωί, ώστε να αποφεύγουμε να έχουμε ανοικτά παράθυρα κατά την διάρκεια της ημέρας.

Για κλιματισμό κάνουμε μελέτη του χώρου και επιλέγουμε κλιματιστικά υψηλής ενεργειακής κλάσης
Συντηρούμε τα κλιματιστικά σε τακτική βάση.

Φροντίζουμε να μην υπάρχουν χαραμάδες σε πόρτες και παράθυρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου